Loading...
Uncategorized

Køge bio kan hjælpe med skolen

Det er fedt at gå i biografen, fordi det er fedt at se nye film. Så hvad har det med skole at gøre? Film bliver ofte brugt i undervisningen, men hvorfor? Fordi film er et godt medie til at gøre undervisning sjov. Men har du lagt mærke til, at lærerne tit vælger film som faktisk er dødkedelige? De prøver at gøre det sjovere i klasseværelset, og nogle gange slæber de hele klassen ind i biografen – men det er ofte film man aldrig havde tænkt sig at se, så pointen med at gøre skole lidt sjovere, går altså lidt tabt. Hvis du elsker film, så kan en underviser eller lektiehjælper fra GoTutor indføre dine yndlingsfilm på en sjov måde, som du faktisk kan relatere til. Det kan endda være den seneste film du så i Køge bio.

Film i sammenhæng med skolearbejde behøver ikke kun handle om filmteori, selvom du helt sikkert også kan få hjælp i mediefag, hvis du skal bruge det. Læring gennem film kan også overføres til sprogfag – hvis du for eksempel har svært ved engelsk, tysk eller fransk, så finder i sammen en film du kunne tænke dig at se, og så kan i sammen lytte til ordene og deres udtalelser, du kan måske prøve at gætte dig til, hvordan det staves. Film er fantastiske til at udvide dit ordforråd når du lærer fremmedsprog, men også hvis du synes dit danske ordforråd kunne bruge et ekstra løft.

Historie kan være et enormt kedeligt fag – hvorfor skal man lære noget om en fyr som alligevel døde for tusind år siden?! Film kan gøre det sjovere. I kan vælge en film sammen, eller du kan bruge den sidste film du så i Køge bio, der handlede om noget historisk. Vi har hørt et par sjove historier fra underviserne om, hvad de har fundet på. Der var nogen der lavede en øvelse, eller rettere en leg, om at spotte de ting i filmen der var historisk ukorrekte. For eksempel er der et tidspunkt i ‘Gladiator’ hvor man kan se Russell Crowes boksershorts – et point! 

Tro det eller ej, men du kan også få hjælp i både biologi og fysik ved at se film. Det er samme øvelse eller leg som ovenstående: I kan for eksempel finde en science fiction-film, og prøve at finde de ting der ikke er videnskabeligt mulige, eller prøve at forklare, hvordan de måske kunne være mulige. Vi hørte endda om nogen der forsøgte at forklare, hvad der skulle til for at lave et lyssværd som i ‘Star Wars’.

Med en underviser fra GoTutor kan du blive professionel film-nitpicker og blive bedre i skolen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *