Loading...
Uncategorized

Mest sælgende biograffilm (box office) all time

Danskerne går gennemsnitligt i biografen to gange om året, og der bliver således brugt utroligt mange timer i biografen samlet set. Tendensen ses også i udlandet, hvor det ligeledes er utroligt populært at gå i biografen. Ser vi nærmere på, hvilke film der har været mest sælgende nogensinde på verdens plan, så indtager Avatar fra 2009 en tydelig førsteplads. Dernæst kommer Titanic fra 1997, mens den tredje mest sælgende film er Star Wars – The Force Awakens fra 2015.

Avatar er en amerikansk science-fictionfilm, som er instruerer af James Cameron. Filmen har ikke alene slået rekord som den mest sælgende biograffilm, men også slået rekord for at blive filmen med størst indtjening nogensinde. I Danmark blev det den 4. mest sete biograffilm, idet den solgte omtrent 1.170.000 billetter.

Titanic er ligeledes instrueret af Cameron. Den dramatiske og romantiske film, som primært foregår på skibet af samme navn tilbage i 1912, er den film, som har hentet flest Oscars hjem nogensinde. I alt har Titanic vundet 11 Oscars. Mange af tidens største og mest succesfulde skuespillere har medvirket i filmen, herunder Kate Winslet og Leonardo DiCaprio.

Star Wars – The Force Awakens, som er den syvende Star Wars-film, er en science-fictionfilm instrueret af J. J. Abrams. Filmen er den højest indtjente film fra Disney nogensinde, den højest indtjente film i 2015 og den tredje mest indbringende nogensinde. Udover at de tre nævnte film her i artiklen, finder du film som Jurassic World, The Avengers, Furious 7, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 og Frozen på listen over verdens mest sælgende biograffilm nogensinde. Ser vi udelukkende på Danmark, så er Journal 64 den bedst indtjente danske film. Filmen er baseret på Jussi Adler-Olsens krimi og er altså den film, der har haft størst omsætning i biograferne.