Loading...
Biograf

Sådan planlægger du den bedste førstegangsbiograftur for børnene

Når børn rammer de 3-4 år, er de ved at være store nok til, at du kan tage dem med i biografen. Hvis du har et barn, der nemt kan sidde med iPaden og se det ene afsnit efter det andet, kan det være han eller hun allerede er klar ved 2,5 års alderen, men omkring de 3-4 år har de fleste børn evnen til at kunne koncentrere sig i længere tid om en film. Mange forældre gruer for den første biograftur med børnene. Kan de sidde stille på sædet? Larmer de, så hele salen giver dig et dømmende blik? Du vil jo heller ikke virke som en dårlig forælder, der ikke kan styre sine børn. Her får du heldigvis et par korte tips til, hvordan du kan planlægge en succesfuld biograftur med de små. 

Få styr på alt det praktiske

Når det omhandler børn, er der masser af praktiske ting, der skal gå op i en højere enhed. Som par kunne I sagtens tage spontant ind at se en film, men med børn kræver det et større logistisk arbejde. Børnene skal være veludhvilede, de skal være mætte, tid og sted skal tilpasses, så de ikke kommer for sent i seng og er trætte og svære at få op næste morgen, og hvis de stadig bruger ble, skal der også pakkes bleer, vådservietter og bleposer. Der er nok at se til som forælder, når sådan et arrangement skal stables på benene, så hvis du gerne vil have lidt mere overskud, kan du med fordel bestille en måltidskasse. På den måde skal du ikke bekymre dig om madlavningen, og det er nemt og hurtigt at tilberede enten før eller efter filmen. Hos Admill kan du sammenligne de mange muligheder og tilbud inden for måltidskasser, så du kan finde den, der passer bedst til din familie og jeres behov.

Hvilken film skal I se?

Biografturen skal være på børnenes præmisser. Det er derfor en god idé, at vælge en film med figurer, de allerede kender. Det vil øge børnenes opmærksomhed og koncentrationsevne, hvis de kan se deres yndlingskarakter kendt fra tv eller YouTube på det store lærred. Samtidig giver det børnene en vis tryghed, når nu biografen og omgivelserne er nye. Som førstegangsfilm er det også en god idé, at du ikke vælger en film, der er alt for lang. Du skal helst ikke vælge en film, der er meget længere end de typiske 1,5 time, så du udfordrer deres tålmodighed til det yderste. 

Masser af snoller og fri leg

Til en god film hører oftest slik og sodavand, men en god idé er at begrænse sukkerindtaget, så du ikke får nogle overenergiske børn med sukkerchok. Der findes heldigvis masser af alternative snacks, som de kan få sammen med lidt slik, eller du kan tilbyde dem vand i stedet for sodavand. Er du forældre til nogle meget livlige børn, er det en god idé at lade dem brænde noget energi af, inden filmen starter. Brug gerne reklamerne inden filmen til at få brændt det sidste krudt af, så I alle kan få en hyggelig biograftur sammen.